Καλησπέρα σε όλους.

Έχουν περάσει τόσα χρόνια, και ακόμη τι είναι τα Watts δεν έχω καταλάβει.

Ένα βιβλίο ηλεκτρολογίας, για να δώσει να καταλάβουμε καλύτερα την ηλεκτρική ισχύ, κάνει πρώτα μια αναφορά στη μηχανική ισχύ, με το παρακάτω παράδειγμα.
Διαβάζω στο βιβλίο: Σε μια οικοδομή, ας υποθέσουμε ότι 50 σακιά τσιμέντο πρέπει να ανέβουν στον 5ο όροφο. Εκεί, είτε ένας γερανός ανεβάσει την παλέτα με τα σακιά σε δύο λεπτά, είτε ένας άνθρωπος σε 3 ώρες, το παραγόμενο έργο είναι το ίδιο. Το μόνο που αλλάζει είναι ο χρονος που θα γίνει αυτό που θέλουμε.

Για να μη σας ζαλίζω, θα μπω απευθείας στα ερωτήματα, σχετικά, πάντα, ενδιαφερόμενος για τα ηλεκτρικά Watts:

Υπάρχουν 2 ειδών Watts (αν και δε νομίζω, αλλά το ρωτάω, διότι προσπαθώ με κάθε λεπτομέρεια να τα ξεκαθαρίσω); Τι είναι αυτά τα Watts;
Κάθε ηλεκτρική/ηλεκτρονική συσκευή που θα αγοράσουμε, έχει επάνω στη συσκευασία αυτά τα Watts: πλυντήριο, σόμπα, air-condition, στο χώρο της πληροφορικής ένα τροφοδοτικό, ένα τσιπακι μνήμης). Όλα!!! Τα πάντα. Φαίνεται πως είναι εξαιρετικά σημαντικά αυτά τα Watts. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν Watts που παράγονται-αποδιδονται από τη συσκευή, και αααααλλα Watts που καταναλώνονται από τη συσκευή;

Γι' αυτό έκανα πριν την ερώτηση 2 ειδών Watts.

Εκτός από τα Watts, όμως, στη συσκευασία ενός προϊόντος, σε όλες τις συσκευές υπάρχει και μια ετικέτα (label) επάνω στο ίδιο το προϊόν-συσκευη, που μεταξύ άλλων, θα αναφέρει Watts. Τι είναι αυτά; Εντάξει, μπορεί κάποια προϊόντα να μην έχουν αυτή την ετικέτα, λόγω ότι μπορεί να είναι μικρά (πχ το τσιπακι μνήμης ενός υπολογιστή). Αλλά και κει τα Watts υπάρχουν, κι ας μην υπάρχει η ετικέτα. Μπαίνοντας στο site του κατασκευαστή τού συγκεκριμένου τσιπ μνήμης, βρίσκονται τα Watts που δίνει ο κατασκευαστής για το συγκεκριμένο τσιπ μνήμης.

Φαίνεται, πως το να γνωρίζουμε πλήρως, ξεκάθαρα, και με κάθε λεπτομέρεια για αυτά τα Watts, και να τα έχουμε τακτοποιημένα στο μυαλό μας, είναι πολύ πολύ σημαντικό.

Όπως καταλαβαίνετε από την όλη περιγραφή του θέματος, η βοηθειά σας θα ήταν εξαιρετικά πολύτιμη για μένα.

Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας!!